Tort Pavlova cu fructe proaspete

Pavlova a fost creată în anii ’20 de către un cofetar neozelandez, în cinstea balerinei Anna Pavlova aflată în turneu în țară (deși geneza ei este în continuare subiect de dezbatere între NZ și Australia).

Prima pavlova din care am degustat fără măsură a fost tocmai în Noua Zeelandă. Combinația perfect echilibrată de contraste m-a cucerit iremediabil: texturi diferite (exterior crocant și crăpat ca un pământ uscat, interior moale și lipicios), de arome diverse (bezea dulce, fructe acrișoare) și un în ultimul rând de culori complementare (bezea albă-fructe roșii, bezea albă-fructe de pădure, bezea albă-salată de fructe).

Tortul acesta e făcut din patru straturi (bezea – cremă de vanilie – frișcă naturală – fructe de sezon) de trei ori. De trei ori mai mult, de trei ori mai bun.

3 răspunsuri la Tort Pavlova cu fructe proaspete

  1. Pingback: Mini Pavlova | EmmaCremma

  2. Vio spune:

    Imi place foarte mult Pavlova, dar nu am vazut niciodata in forma prezentata de tine pe 3 nivele. De 3 ori mai mult, de 3 ori mai bun, vorba ta. Good job!

  3. Ioan Bogdan spune:

    L-am cumparat ieri, l-am mancat azi, am ramas profund surprins de acest tort, multumesc! Great job!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *