Tort în trei ciocolate

Am încercat să creez un tort în care să cuprind trei variante de ciocolată, ușor diferite ca nuanțe, dar foarte diferite ca și gust, textură și consistență.

Blatul de cacao de la bază susține următoarele două pături de ciocolată și deși nu e însiropat, are un sirop natural care îl face foarte fraged.
A doua ciocolată e o ciocolată de casă, asemănătoare cu cea pe care o mâncam în copilărie:  dulce și consistentă, alintată cu câteva nuci prăjite.
Ultimul strat e un mousse de ciocolată care, fiind foarte fin și delicat, lucrează perfect în combinație cu celelalte două delicatese.

Și pentru a tulbura puțin nebunia asta ciocolatie, am presărat deasupra câteva afine și strugurei proaspeți, cu un ecou acrișor și o culoare turbată.

Tortul de ciocolată e foarte consistent, dar atât de seducător încât poate deveni periculos.

4 răspunsuri la Tort în trei ciocolate

  1. georgiana spune:

    vai ema draga, cum poti sa ramai atat de silueta langa asemenea bunatati????? doar o scurta privire si iti curg balele… imi pare rau ca acum n-am pe langa mine decat niste biscuiti din magazin 🙁 nu-i nimic… o sa-i inghit eu cumva …

  2. Pingback: EmmaCremma @ atelierul Floristiq Art | EmmaCremma

  3. Adriana spune:

    Iubitorii de ciocolata trebuie sa guste acest tort, este asa de bun!!! Multumim Emma pentru minunatul tort!

  4. Dana spune:

    Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata! Il recomand pofticiosilor de ciocolata. E foarte consistent si autentic. Multumesc, Emma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *