Tort ţestoasă cu îngheţată de casă

  • rulada de vanilie cu cremă de vanilie și căpșuni, acoperită în ciocolată
  • înghețată naturală de piersici aromată cu o pișcătură de lichior de piersici
  • un strop de înghețată de struguri din comerț, pentru culoare
  • înghețată caramel cu nuci tot din comerț, favorita sărbătoritului
  • șerbet de vișine făcut acasă, acrișor, pentru contrast
  • toate susținute de un blat de ciocolată pufos și concentrat

Cam așa arată în multe cuvinte o secțiune din tortul-bulgăre-de-înghețată. Acest tortuleț este o adaptare proprie după o rețetă-concurs lansată anul trecut pe care am vânat-o demult dar pentru care am așteptat o ocazie specială.

Pe lângă forma inedită și aspectul de „broască țestoasă”, tortul e haios și în secțiune, și permite combinații nelimitate de arome și culori. Perfect pentru zilele arzătoare de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *