Arhiva etichetelor: frişcă

Mini Pavlova

Încă de când am scos pentru prima dată din cuptor, cu mari emoții, prima pavlova, m-am îndrăgostit de contrastul de culori, arome și texturi ale specialității neozelandeze. Dar tot atunci m-a deranjat aspectul „fărâmicios” și neordonat al desertului, după feliere. … Continuarea

Coșulețe din ciocolată cu căpșuni și cremă de vanilie

Delicatele coșulețe construite direct în ciocolată adăpostesc o savuroasă cremă de vanilie, o căpșună proaspătă întreagă, și un strop de frișcă. Această fină delicatesă se lasă cu ciocolată pe degete și cu un oftat lung de plăcere. Pentru zilele arzătoare … Continuarea

Tort Pavlova cu fructe proaspete

Pavlova a fost creată în anii ’20 de către un cofetar neozelandez, în cinstea balerinei Anna Pavlova aflată în turneu în țară (deși geneza ei este în continuare subiect de dezbatere între NZ și Australia). Prima pavlova din care am … Continuarea