Arhiva etichetelor: ciocolată

EmmaCremma şi TIFF 2014

În micul nostru atelier coacem zilnic nu doar prăjituri proaspete, ci și proiecte de suflet. Și în fiecare an încercăm să ne arătăm susținerea față de Festivalului de Film Transilvania (TIFF). Pentru ediția a 12-a (TIFF.12) a festivalului am lansat … Continuarea

EmmaCremma la deschiderea atelierului Ciorchin

Ca stundentă a unei facultăți de arte (și ca fiică de sculptor), am consumat cu mare poftă evenimente culturale: lansări de carte, expoziții, spectacole și multe altele…. Atmosfera acestor evenimente e frenetică. Oameni care se cunosc mai mult sau mai … Continuarea

EmmaCremma la Il Caffé

Am început cu mare bucurie colaborarea cu cafenelele  Il Caffé, localuri cu tradiție îndelungată în Cluj-Napoca. Oferta variată de cafea și freshuri e completată de un meniu de mâncare ușoară și recent, de biscuiții noștri. Il Caffé – Brâncuși 84 Acest bar … Continuarea

EmmaCremma la Demmers Teehaus

La Demmers Teehaus (Piața Unirii, Cluj-Napoca) vă propunem patru produse numai bune de savurat lângă o cană de ceai fierbinte sau cu gheață: brioșe de ciocolată, tort de morcovi cu nuci caramelizate și două torturi cu gust de ceai. Tortul … Continuarea

Mont Blanc

Mont Blanc este un desert sofisticat, cu o istorie care se întoarce până în Italia secolului XV, într-o carte de bucate. Rețeta a devenit cunoscută în Franța două secole mai târiu, și de atunci și-a păstrat aspectul și ingredientul de bază: … Continuarea

Tort în trei ciocolate

Am încercat să creez un tort în care să cuprind trei variante de ciocolată, ușor diferite ca nuanțe, dar foarte diferite ca și gust, textură și consistență. Blatul de cacao de la bază susține următoarele două pături de ciocolată și … Continuarea

Mini Pavlova

Încă de când am scos pentru prima dată din cuptor, cu mari emoții, prima pavlova, m-am îndrăgostit de contrastul de culori, arome și texturi ale specialității neozelandeze. Dar tot atunci m-a deranjat aspectul „fărâmicios” și neordonat al desertului, după feliere. … Continuarea

Tort ţestoasă cu îngheţată de casă

Perfect pentru zilele arzătoare de vară, acest tortuleț cu înghețată naturală de piersici şi şerbet de vişine este o adaptare proprie după o rețetă-concurs lansată anul trecut. Continuarea

Tort mousse din ciocolată albă cu zmeură

Un tort pur şi simplu; natural, din mousse de ciocolată albă măiestrit aşezat pe un blat pufos şi ciocolatiu. Tronat de o coroană de zmeură proaspăt culeasă şi decorat cu caligrafie de ciocolată, se serveşte rece. Se înţelege bine cu … Continuarea

Tort mousse de ciocolată albă şi piersici

Blat cu un gust intens de cacao – fraged și siropos, mousse de ciocolată albă – dulce, moale și cremos dar ferm şi o fâșie de piersici coapte încurcate cu zahăr brun și drese cu nucă prăjită. Toate aranjate cu grijă în tortul văratic din mousse de ciocolată albă şi piersici. Continuarea