Mont Blanc

Mont Blanc este un desert sofisticat, cu o istorie care se întoarce până în Italia secolului XV, într-o carte de bucate. Rețeta a devenit cunoscută în Franța două secole mai târiu, și de atunci și-a păstrat aspectul și ingredientul de bază: pireul de castane aranjat cu poşul în formă conică și presărat cu zahăr pudră.

La desertul meu am optat pentru o crustă de ciocolată peste care am turnat o cremă densă de ciocolată neagră. Pentru a îmbânzi puțin gustul intens, am făcut o cremă caramel, iar pentru a varia textura am pus în mijloc un sâmbure de marțipan natural. Toată povestea asta am acoperit-o cu pireul de castane și am ornat-o cu alune de pădure caramelizate. Nebunia asta de arome și texturi se încheagă într-un desert cu un parfum unic și o aromă complexă.

3 răspunsuri la Mont Blanc

  1. Pingback: EmmaCremma la Marty City | EmmaCremma

  2. Pingback: Comenzi pentru Crăciun 2011 | EmmaCremma

  3. Andreea spune:

    felicitari!!! am fost la o nunta si nu ma puteam opri din mancat:D . absolut delicioase toate si muuult deosebite de tot ce am mancat pana acum in zona. pacat ca nu pot sa le cumpar si din oras. abia astept urmatoarea nunta in Cluj cu voi:)

    succes in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *