Iarna 2011 la EmmaCremma

Crăciunul este sărbătoarea copleșitoarei bucurii a nașterii Mântuitorului nostru, a celui întrupat ca să ne aducă viață eternă și pace în trăirea noastră pe pământ. În jurul acestui sâmbure al sărbătorii au crescut diverse tradiții și obiceiuri, diferite de la casă la casă. La noi la români, sărbătoarea e invariabil asociată cu o masă îmbelșugată, și cu zile întregi de ospăț și cu săptămâni de „recuperare gastronomică”. Din păcate și prăjiturile aflate pe mesele noastre tradiționale sunt grele, foarte dulci și destul de grase.

EmmaCremma a oferit o alternativă mai sănătoasă prăjiturilor tradiționale, și mai naturală produselor disponibile în comerț bazate premixuri, arome și coloranți. Am construit un „meniu” de deserturi variate și ușoare, lucrate cu dichis și multă atenție, care a unit carrot cakecheesecake cu mure, chocolate crinkles,  cosuleţe de vaniliemini Mont Blancpavlova cu fructe de pădure și un platou de bomboane de casă: bomboane cu cocos, bomboane tiramisu și trufe de ciocolată neagră cu portocală sau vodcă.

Tot apropo de Crăciun vă dăruiesc în încheiere câteva din cuvintele pline de savoare ale lui Radu Anton Roman, așa cum stau ele scrise în cartea sa Bucate, vinuri și Obiceiuri Românești (Paideia, 2001):

Îmi vine urneori, mai ales de Crăciun – sub biciuirile zăpezii, sub plezniturile de bici vesel ale vinului fiert, sub copleșitoarele bucurii ale sărbătorii – o pornire euforică de a face politică universală, lacrimi sentimentaliste îmi umezesc cinematografil ochii, un strigăt exaltat de pace și fericire iese din pieptu-mi carpatin, ca o îmbrățișare mondială, atotcuprinzătoare și eternă.

Acum, la început de 2012, vă doresc un an „pe gustul dumneavoastră”! Să aveți masa îmbelșugată, familia unită în pace și bună înțelegere, și să trăiți în pace cu toți cei din jur.
La mulți ani cu bucurie de la EmmaCremma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *