Arhiva categoriei: Torturi

Tort Mojito

Cu limes, mentă, și rom alb „cât cuprinde”, tortul Mojito e un desert răcoritor de vară. Un tort foarte special, inaugurat cu ocazia zilei de naștere a soțului, iubitului și prietenului meu cel mai bun, Bogdan. El e Cremma din … Continuarea

Tort de morcovi

Deși inedit, tortul de morcovi e un desert plin de culoare, de aromă, și de texturi felurite. Blatul foarte siropos și pufos îmbină morcovii răzăliți cu zahărul brun, scorțișoara și un pumn de nucă prăjită măcinată. Între blaturi se întinde … Continuarea

Tort Cheesecake

Blatul crocant din biscuiți, crema fină de brânză acoperită cu un strat de sos de fructe sau fructe caramelizate fac din cheesecake un desert adorat peste tot în jurul lumii. Deși e un desert clasic, diversele topping-uri pot transforma această … Continuarea

Tort în trei ciocolate

Am încercat să creez un tort în care să cuprind trei variante de ciocolată, ușor diferite ca nuanțe, dar foarte diferite ca și gust, textură și consistență. Blatul de cacao de la bază susține următoarele două pături de ciocolată și … Continuarea

Tort ţestoasă cu îngheţată de casă

Perfect pentru zilele arzătoare de vară, acest tortuleț cu înghețată naturală de piersici şi şerbet de vişine este o adaptare proprie după o rețetă-concurs lansată anul trecut. Continuarea

Tort mousse din ciocolată albă cu zmeură

Un tort pur şi simplu; natural, din mousse de ciocolată albă măiestrit aşezat pe un blat pufos şi ciocolatiu. Tronat de o coroană de zmeură proaspăt culeasă şi decorat cu caligrafie de ciocolată, se serveşte rece. Se înţelege bine cu … Continuarea

Tort mousse de ciocolată albă şi piersici

Blat cu un gust intens de cacao – fraged și siropos, mousse de ciocolată albă – dulce, moale și cremos dar ferm şi o fâșie de piersici coapte încurcate cu zahăr brun și drese cu nucă prăjită. Toate aranjate cu grijă în tortul văratic din mousse de ciocolată albă şi piersici. Continuarea

Tort Pavlova cu fructe proaspete

Pavlova a fost creată în anii ’20 de către un cofetar neozelandez, în cinstea balerinei Anna Pavlova aflată în turneu în țară (deși geneza ei este în continuare subiect de dezbatere între NZ și Australia). Prima pavlova din care am … Continuarea

Tort mousse cu castane și ciocolată neagră

Un mic tort acoperit cu fructe proaspete, fulgi de ciocolată albă și biscuiți personalizați pentru prietenii noștri.

Tort cu cremă de castane și ciocolată de casă

Blatul cu cacao însiropat cu lichior de cafea separă crema de castane de stratul generos de ciocolată de casă. Peste fâșia de cremă fină de ciocolată stau semețe câteva căpșuni proaspete, și, pentru contrast, câteva nuci caramelizate și pricomigdale de … Continuarea

Tort Mocaccino

Tort Mocaccino cu blat de cafea și cacao, cremă mascarpone și frişcă naturală din smântână, pireu de castane cu un praf de ness, un strop de cognac și doi de lichior de cafea, decorat cu nuci caramelizate, brâu de ciocolată … Continuarea