Arhiva categoriei: Delicatese

Mont Blanc

Mont Blanc este un desert sofisticat, cu o istorie care se întoarce până în Italia secolului XV, într-o carte de bucate. Rețeta a devenit cunoscută în Franța două secole mai târiu, și de atunci și-a păstrat aspectul și ingredientul de bază: … Continuarea

Mini Pavlova

Încă de când am scos pentru prima dată din cuptor, cu mari emoții, prima pavlova, m-am îndrăgostit de contrastul de culori, arome și texturi ale specialității neozelandeze. Dar tot atunci m-a deranjat aspectul „fărâmicios” și neordonat al desertului, după feliere. … Continuarea

Coșulețe din ciocolată cu căpșuni și cremă de vanilie

Delicatele coșulețe construite direct în ciocolată adăpostesc o savuroasă cremă de vanilie, o căpșună proaspătă întreagă, și un strop de frișcă. Această fină delicatesă se lasă cu ciocolată pe degete și cu un oftat lung de plăcere. Pentru zilele arzătoare … Continuarea

Acadele Tiramisu

Gustul intens al cafelei negre și amare care pătrunde pișcotul fraged, crema mascarpone dulce, cu o textură catifelată și dulce și, în sfârșit stratul subțire de pulbere de cacao explodează într-unul dintre cele mai apreciate deserturi italiene din toate timpurile. … Continuarea

Bomboane de cocos cu migdale

Delicioase, festive, delicate, bomboanele cu cocos sunt un „dulce” ideal pentru petreceri sau evenimente. Aceste mici preparate dulci pot varia ca aromă: portocală, lămâie, rom, vanilie, sau cafea.

Mousse dublu cu castane şi căpşuni

Un mousse fin de castane, un strat crocant de nucă prăjită și ciocolată, acoperit cu căpșuni parfumate. De două ori mai bun.

Brioșe Alice în țara minunilor

Brioșe pentru o petrecere cu tema „Alice în țara minunilor”. Am încercat sa redau ceva din atmosfera jucăușă a poveștii lui Lewis Carroll, dar și ceva din coloristica și fantezia filmului lui Tim Burton. M-am folosit de simbolurile și personajele … Continuarea

Trufe de ciocolată

Sus, sus, pe scara celor mai bune, mai fine și mai luxoase dulciuri din lume, stau semețe Trufele de ciocolată. Dualitatea lor e debordantă: pe de-o parte mărunțele cât o mușcătură de copil. Acoperite în praf de cacao, în nucă, … Continuarea