Cheesecake cu mousse de mure și ciocolată albă

Cheesecake-ul (prăjitura cu brânză) e un desert calm, un desert liniștit, cu o textură cremoasă și densă, o minune pentru zilele de vară.

Cele mai răspândite tipuri de cheescake sunt cel american (New York style) făcut din cremă de brânză, și cel italian, făcut din ricotta. Americanii susțin că ambele s-au născut în cartierele de imigranți din New York, însă, istoric vorbind, se pare că această prăjitură există încă din vremea Greciei Antice, înainte de cucerirea romanilor.

Aceast sortiment e un cheesecake făcut pe blat de biscuiți cu cremă de brânză și acoperit cu un mousse de mure și ciocolată albă. Cele trei straturi diferite ca textură și densitate se combină perfect. Iar ca „mândră podoabă” am folosit fâșii de ciocolată albă, ciocolată neagră și câteva afine, sau câte o cireașă cu frunză de mentă.

2 răspunsuri la Cheesecake cu mousse de mure și ciocolată albă

  1. Diana spune:

    Mor de pofta ! Oficial ! :))

  2. Pingback: Tort Cheesecake | EmmaCremma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *